TV der bevæger dig

Rotter i Kvickly i Nordborg

Bagerafdelingen i Kvickly i Nordborg er lukket efter mulige spor af rotter. Det er anden gang på kort tid, butikken er ramt af skadedyr.

Arkiv Foto: Colourbox

Det er rotteår i år. Det mærker varehuschef Jan Moberg Pedersen i Kvickly tydeligt. Han måtte i går fredag lukke bagerafdelingen. Men regner med, at dyrlægeren mandag vil frigive afdelingen, da der ikke er fundet nye spor efter rotter nogen steder. Der er blevet lagt mel ud alle steder - i hele butikken, lageret og kontor, lofter og så videre for at kunne afsløre skadedyrene. Og der er ingen spor fundet.

- Vi åbnede allerede i dag disken, hvor vi kan sælge brød m.m. bagt af vores kollegaer i Høruphav. Bagerafdelingen skal først desinficeres og ryddes op, inden vi formodentlig kan åbne selve bagerafdelingen onsdag morgen, siger varehuschef Jan Moberg Pedersen til TV SYD.

Kvickly i Nordborg var ellers lige kommet sig ovenpå det sidste besøg af rotter midt i november. Her blev bagerafdelingen lukket i seks dage. Kvickly indkasserede desuden en bøde på 80.000 kr. fra fødevarestyrelsen.

- Vi har gjort meget for at undgå rotter, men vi bor i en 50 år gammel bygning og vi ved, at der i nærheden af os ligger et stort hyben-buskads, hvor der er rotter. Det er en meget træls situation i det hele taget, siger varehuschef Jan Moberg Pedersen.