Russisk narko-smugler fanget i søndags-razzia

Toldere på søndags-razzia ved dansk-tysk grænse fandt 20 kg narko i 43-årig russers bil. Bl.a. 50.000 blå ecstacy-piller.

Mandag fik den 43-årige russer dom ved retten i Sønderborg. Han blev idømt 10 års fængsel og blev udsvist for bestandig.

-  Jeg havde bedt om en dom på ti års fængsel, så jeg er selvfølgelig meget tilfreds med dommen, siger anklagerfuldmægtig Kristine Dippen Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD. Der er tale om en meget stor mænge farlig narkotika, som er blevet bremset.

Razziaen fandt sted søndag den 13. september. Skat holdt en stor razzia på en rasteplads på motorvejen tæt på grænsen - i stil med dem, man ofte kan se på TV 2.

Narkoen skulle til Sverige. I den svenske udlejningsbil, som blev ransaget i Padborg, fandt tolderne og politiet 20 kilo ketamin og ecstacy.

-  Vi har ikke sat en værdi på, hvad stoffet kan sælges til, fortæller hun til TV SYD. Men der blev fundet 50.000 ecstacy-piller og en del af stoffet i pulver-form.

Skats razzia blev holdt på en søndag. Den 43-årig kørte i en svensk udlejningbil.

Han kom fra Holland – og blev vinket ind på rastepladsen rutinemæssigt.

Mens han var der, fik tolderne mistanke om, at der var narko i bilen.

- Manden har ikke tilstået indsmugling, oplyser Kristine Dippel Andersen til TV SYD. Men langt hen ad vejen har han erkendt de faktiske omstændigheder. Han forklarede, at han var bedt om at ”hente noget” i Holland, og at han ikke vidste, hvad det var.