TV der bevæger dig

Rytterne gør klar til kongeetapen

Der venter flere hårde stigninger på helt op til 21 pct., når rytterne i Post Danmark Rundt fredag bevæger sig op gennem Sønderjylland fra Sønderborg til Vejle.

Den 200 km lange etape begynder på Torvet i Sønderborg med indskrivning fra kl. 11.05. Fra Sønderborg bliver der nærmest kørt langs kysten hele vejen til Kolding. Allerede omkring Aabenraa bliver rytterne mødt af de første hårde stigninger, og det bakkede terræn fortsætter til feltet rammer den berygtede Skamlingsbanken.

Fra Kolding indledes finalen på etapen med masser af småveje, og fra Egtved og ind til Vejle bliver det for alvor kuperet.

Højdepunktet er stigningerne på Koldingvej og Kiddesvej, der stiger 21 pct. Det er en finale løbsdirektør Jesper Worre glæder sig til.

- Stemningen i Vejle er næsten helt euforisk, når rytterne for første gang rammer den 21 pct. stejle stigning ved Kiddesvej. Her skal rytterne virkelig vise, hvad de dur til, og stigningen skaber år efter år splittelse i feltet. Men det er jo netop også det, der gør, at kongeetapen altid slutter i Vejle. Kiddesvej er berømt og berygtet blandt rytterne, og som løbsledelse glæder vi os hvert år til at se, hvad der sker på rundstrækningen i Vejle, siger Jesper Worre.

Der er forventet opløb på Koldingvej i Vejle kl. 16.30 efter tre omgange på den klassiske 5,5 km lange rundstrækning i Vejle, hvor rytterne fire gange skal op af det ofte afgørende Kiddesvej.

Alle interesserede har mulighed for at tage opstilling langs ruten, og se de mange ryttere, når de tilbagelægger de i alt 200 kilometer på dagens etape.

 

Ruten:

Sønderborg – Blans – Aabenraa – Løjt Kirkeby – Nr. Vilstrup – Haderslev – Hejlsminde – Kolding – Egtved – Bredsten – Nørre Vilstrup – Vejle.

Der afsluttes med 3 omgange á 5,5 km i Vejle. Der er forventet opløb på Koldingvej i Vejle kl. 16.30.

Der er Changing Diabetes bonuspurt efter 97,8 km og 158,5 km. Telmore bakkespurter på Dambjerget efter 33,9 km og efter 147,2 km og efter 151,1 km på Robert Jacobsen bakken samt efter 174,2 km i Nørre Vilstrup.

 

Se mere på løbets hjemmeside

Mere sport