TV der bevæger dig

Så flyves der igen fra Sønderborg

Flyvning mellem Sønderborg og København genoptages. Ruten overtages af Danish Air Transport, der har base i Vamdrup

05:36

- Vi er utrolig glade og lykkelige for, at den meget vigtige rute mellem Sønderborg og København bevares, siger Anders Sørensen, der er lufthavnschef i Sønderborg Lufthavn.

1 af 2

Kun få timer efter den triste nyhed om Cimber Sterlings konkurs, meddeler Sønderborg Lufthavn, at ruten mellem Sønderborg og København både bevares og udbygges i samarbejde med Danish Air Transport.

Allerede i aften kl. 19.25 flyver Danish Air Transport (DAT) den første tur ud af Sønderborg til København og overtager hermed den rute, som konkursramte Cimber Sterling fløj frem til i dag. Sønderborg Lufthavn og DAT har indgået en samarbejdsaftale, der ikke alene sikrer ruten men også udbygger den.

? Vi er utrolig glade og lykkelige for, at den meget vigtige rute mellem Sønderborg og København bevares, og vi glæder os til samarbejdet med DAT. Vi er lige nu i fuld gang med at planlægge det fremtidige trafikprogram, og allerede nu kan vi fortælle, at der kommer en ekstra rotation på ruten mellem Sønderborg og København således, at vi i alt får fem daglige afgange, siger Anders Sørensen, der er lufthavnschef i Sønderborg Lufthavn.

Nødprogram frem til 20. maj.

Fra på mandag og frem til den 20. maj har DAT og Sønderborg Lufthavn iværksat et nødprogram, der skal sikre to daglige rotationer i perioden med afgang fra Sønderborg. Fra mandag den 21. maj udbygges ruten, så der i alt er fem daglige afgange til København.

? Vi får således et bedre trafikprogram, end vi har i dag. Så snart trafikprogrammet er helt på plads, offentliggør vi alle afgange på vores hjemmeside. Vi forventer samtidig, at billetpriserne forbliver på samme niveau, siger en glad og lettet Anders Sørensen.

Indtil alle detaljer er på plads, håber han, at passagerne vil udvise forståelse for de heldigvis få gener, der er forbundet med DAT?s overtagelse af ruten.
? Passagererne vil opleve, at hvis de f.eks. skal flyve videre fra Kastrup, er de nødt til at opsamle deres bagage og tjekke det ind igen på den næste rute. Det er dog et problem, som vi forventer at få løst inden for overskuelig fremtid, forklarer Anders Sørensen.