TV der bevæger dig

Så har Sven allerede fået høstet vinterbyggen

Den 81-årige gårdejer Sven Jensen på Kegnæs har brugt weekenden på høstarbejde. Nu er vinterbyggen kommet i hus allerede i juni - og det har den erfarne landmand aldrig oplevet før.

Med udsyn ud over Flensborg Fjord har mejetærskeren lørdag og søndag ædt sig igennem den smukt beliggende mark med vinterbyg. Foto: Peter Andersen, Kegnæs

Omkring syv hektar stubmark står nu tilbage på det idylliske Kegnæs. Foto: Peter Andersen, Kegnæs

1 af 2

Omkring syv hektar stubmark står nu tilbage på det idylliske Kegnæs. Med udsyn ud over Flensborg Fjord har mejetærskeren lørdag og søndag ædt sig igennem den smukt beliggende mark med vinterbyg.

Det er en meget tidlig bygsort, og vejret har været med os.

Sven Jensen, gårdejer, Kegnæs

Den 81-årige Sven Jensen har drevet sin gård siden 1972 og har aldrig høstet så tidligt før.

- Det er en meget tidlig bygsort, og vejret har været med os. Jeg synes, at udbyttet har været tilfredsstillende og vandprocenten ligger mellem 14,5 og 16,5, så det er rigtig godt, siger Sven Jensen søndag eftermiddag til TV SYD.

Den 81-årige Sven Jensen har drevet sin gård siden 1972 og har aldrig høstet så tidligt før. Foto: Peter Andersen, Kegnæs

Der er ikke andre på Kegnæs, der allerede har høstet - og Sven Jensen kan nemt være den første i det ganske land, der høster vinterbyg i denne sommer.

- Nu får mejetærskeren dog en pause den næste måneds tid, inden vi skal høste hvede, siger Sven Jensen, der driver gården sammen med en søn.