Sauer-Danfoss får polsk støtte til at flytte produktion

Motorgiganten med dansk hovedsæde i Nordborg får skatterabat til at flytte 270 arbejdspladser fra Sønderjylland til Polen. Samtidig har virksomheden søgt EU-midler til flytningen. Det skriver Avisen.dk

Med EU-midler og støtte fra den polske stat flytter den danskejede motorgigant Sauer-Danfoss i disse dage 270 arbejdspladser til Polen. Af samme grund er 150 ansatte blevet fyret fra fabrikken på Als i Sønderjylland.
 
Det vækker ikke just begejstring på Christiansborg.
 
?Jeg tvivler på, at det er lovligt. Nu vil jeg rejse det overfor skatteministeren og bede ham om at udrede det her. Det virker helt grotesk,? siger Socialdemokraternes næstformand, erhvervsordfører Nick Hækkerup, til Avisen.dk.
 
Det er ikke kun den billige arbejdskraft, der lokker Sauer-Danfoss sydpå. Koncernen får nemlig et ?flercifret millionbeløb? i skatterabat fra de polske myndigheder, fordi de flytter til en særlig ?økonomisk zone? udenfor Warszawa. Det bekræfter vicepresident i Sauer-Danfoss Michael Skjerning.
 
Sauer-Danfoss har søgt og fået bevilliget 40 millioner kroner fra EU til at etablere produktionen, fortæller de polske myndigheder.
 
Hos Sauer-Danfoss forklarer vicepresident Michael Skjerning, at det er nødvendigt at flytte dele af produktionen til Polen for at redde virksomheden ud af den økonomiske krise. Han påpeger, at skatterabatten fra den polske stat ikke har været afgørende for deres beslutning.
 
Koncernen har for nylig besluttet at trække sin ansøgning, selvom den har fået bevilliget 40 millioner fra EU.