TV der bevæger dig

Se mailen: Svindlere hacker din mail og snyder dine bekendte

En ny form for netsvindel har set dagens lys. Svindlerne hacker en mailkonto og prøver at snyde ejermandens venner og bekendte. Det er gået ud over en sønderjysk mand.

04:23

Jacob Oddershede med den famøse mail.

Jacob Oddershede

1 af 4

Du kender dem godt. Nigeria-breve hed de engang, men i dag får mange mails fra forfærdede personer, der akut står og mangler penge. Men nu er det ikke længere kun mails svindlerne sender ? en efterskolelærer fra Broager har fået hacket sin mail, hvorfra der er blevet sendt mails ud til hele hans omgangskreds om, at han er strandet i Leeds og mangler penge.

Jacob Oddershede har her til formiddag modtaget flere opkald fra venner og bekendte, der ville høre om han er i Leeds. Det er han ikke. Han passer sit arbejde som lærer på Adventure Efterskolen i Broager.

Mailen er sendt fra hans egen private mail, men Jacob Oddershede kan i dag ikke logge på sin mail. Den er blevet hacket, så nu er det hackerne der administrerer hans mail.

I mailen beder den falske Jacob Oddershede om 1.300 pund til flybillet og hotelregninger. Oplysninger om hvordan man skal hjælpe, kan man få ved at reagere på mailen. Det har TV SYD i dag gjort.

En seer har i aften reageret på indslaget og politiets opfordring til at slette mailen.

- Det kan modtagerne, men den, som er blevet hacket, får aldrig adgang til sin konto - sine kontakter eller sine mail, fortæller seeren, hvis kone for en uge siden oplevede det samme som Jacob Oddershede.

- Vi fik at vide, at hackningen - som var foregået i Lagos - kan være sket for flere måneder siden og bare bliver udløst på et tidspunkt.

 

Læs hele mailen her:

Jeg håber, at dette når dig i tide, lavede jeg en tur til Leeds, Storbritannien, og min tegnebog blev stjålet med min internationale pas og mit kreditkort indeni. Ambassaden er villig til at hjælpe mig med at tage et fly, uden mit pas, jeg bare nødt til at betale for billetten og hotel regninger. Til min forfærdelse, jeg kan ikke få adgang til mine penge uden mit kreditkort og kontakt med min bank, men de har brug for mere tid til at give mig et nyt kort. I denne uheldige situation, tænkte jeg tale om et avlöningsdagslån at jeg kan betale tilbage, så snart du vender tilbage. Jeg har virkelig brug for at være på det næste fly. Jeg har brug for 1,300 pounds Fortæl mig om jeg kan hjælpe mig gennem western union, fordi det er den bedste mulighed jeg har. De gav mig et midlertidigt pas på ambassaden, så er ikke noget problem, hvis du har penge, kan du sende dem via western union kontor og inden for 20 minutter, de skal være der. Jeg kan sende oplysninger om, hvordan midlerne kan sendes til mig.

Jeg ser frem til dit svar.

Med venlig hilsen.
Jacob Oddershede