Se mailen: Svindlere hacker din mail og snyder dine bekendte

En ny form for netsvindel har set dagens lys. Svindlerne hacker en mailkonto og prøver at snyde ejermandens venner og bekendte. Det er gået ud over en sønderjysk mand.

Du kender dem godt. Nigeria-breve hed de engang, men i dag får mange mails fra forfærdede personer, der akut står og mangler penge. Men nu er det ikke længere kun mails svindlerne sender ? en efterskolelærer fra Broager har fået hacket sin mail, hvorfra der er blevet sendt mails ud til hele hans omgangskreds om, at han er strandet i Leeds og mangler penge.

Jacob Oddershede har her til formiddag modtaget flere opkald fra venner og bekendte, der ville høre om han er i Leeds. Det er han ikke. Han passer sit arbejde som lærer på Adventure Efterskolen i Broager.

Mailen er sendt fra hans egen private mail, men Jacob Oddershede kan i dag ikke logge på sin mail. Den er blevet hacket, så nu er det hackerne der administrerer hans mail.

I mailen beder den falske Jacob Oddershede om 1.300 pund til flybillet og hotelregninger. Oplysninger om hvordan man skal hjælpe, kan man få ved at reagere på mailen. Det har TV SYD i dag gjort.

En seer har i aften reageret på indslaget og politiets opfordring til at slette mailen.

- Det kan modtagerne, men den, som er blevet hacket, får aldrig adgang til sin konto - sine kontakter eller sine mail, fortæller seeren, hvis kone for en uge siden oplevede det samme som Jacob Oddershede.

- Vi fik at vide, at hackningen - som var foregået i Lagos - kan være sket for flere måneder siden og bare bliver udløst på et tidspunkt.

 

Læs hele mailen her: