Se video: Stor hornugle har fået to unger

Dansk Ornitologisk Forening sender live-tv fra en rede i Sønderjylland, hvor en stor hornugler har fået to unger. De to unger kikke ud på den store verden i dag.

Det hele foregår i en grusgrav i Sønderjylland, hvor den første unge kom ud af ægget onsdag og nummer to torsdag eftermiddag.

I et kort glimt viser en lille hviddunet krop sig, før den igen forsvinder under hunnens varmende fjer. I dag har vi set de første glimt af den lille unge.

- Ungen er jo så lille og svag, at den ikke kan løfte hovedet eller rejse sig fra jorden. Derfor skal man være meget heldig for at se den nye unge de første par dage. De er jo så små, at det er et under, de overhovedet kan overleve, siger Klaus Dichmann, Sønderborg, som er aktiv i DOF og engageret i arbejdet med at bevare Danmarks uglearter.

Døgnet rundt

DOF sender web-tv fra reden døgnet rundt.

- Hunnen ruger alene hele perioden, og hannen leverer føde som rotter og pindsvin ud ad huset, som hun sluger i et træ væk fra reden. Men når ungen er klækket, begynder hannen at lande ved reden med føden, siger Klaus Dichmann.

- Hunnen er ny i år og har været væk i længere perioder, hvor hun har været skræmt bort fra æggene. Derfor har der været lidt bekymring for, om æggene kunne blive til levende unger. Det er en ugle, der er vant til at yngle under barske forhold, og æggene må være utroligt hårdføre, så de kan klare at blive afkølet til en vis grad under de cirka 30 dages rugning, siger Klaus Dichmann på DOFs særlige side om hornuglen.

Se video med de to unger