Skattejagt endt i tragedie

Tre tyske familier på efterårsferie på Kegnæs. Tirsdag aften var de på skattejagt med deres gps. En mand er druknet.

Drukne-ulykken skete på nordsiden af Kegnæs ved farvandet op til Høruphav. Syd og Sønderjyllands Politi oplyser, at den 40-årige svømmede ud til en bøje i vandet. Fra land kunne andre turister se, at han kom i vanskeligheder, og derefter svømmede en anden mand på 44 ud for at komme ham til undsætning.

Også denne mand kom i vanskeligheder, hvorefter der blev slået alarm. Manden indså øjensynlig, at han var ude af stand til at nå ud til sin kammerat, og han vendte om for at svømme i land.

En redningshelikopter fandt ham i vandet ud for Stenmade og fik ham bjerget. Manden blev fløjet til Universitetshospitalet i Odense, og han er nu i god behold. Derefter vendte helikopteren tilbage til Kegnæs for at genoptage eftersøgningen af den 40-årige turist. Han blev fundet livløs i vandet, og blev også fløjet til Odense, hvor lægerne erklærede ham død.

De to mænd var en del af et selskab af tre tyske familier på efterårsferie. De var i gang med en slags elektronisk skattejagt, hvor man bruger gps til at lokalisere en skat. Skattejagten foregår ved, at man henter et kort på internettet. Ved at bruge en gps finder man derefter frem til de steder, hvor en skat er gemt.

De to tyske turister fandt øjensynlig ud af, at der var en skat ved bøjen ude i vandet. De havde diskuteret, hvordan de skulle få fat i den, hvorefter de til slut besluttede at svømme ud til bøjen.

Ved Als er vand-temperaturen lige nu omkring 12 grader.