Skinkekød udløser sur smiley og bøde til Kvickly

Det er Kvickly i Sønderborg, der har fået sur smiley og en bøde på 80.000 kr. Butikken har ikke ”reageret tilstrækkeligt” på tilbagekaldelse af varer.

Ifølge Fødevarekontrollens kontrolrapport har Kvickly fået både en bøde og en sur smiley, fordi Fødevarekontrollen ved en såkaldt ”2. leds kontrol” den 30. juni fandt pakker med skinketern og –strimler på hylderne i butikken, som COOP ellers havde  trukket tilbage dagen før. Årsagen til det var, at kødet var gået i gæring og udviklede gas.

Ifølge Kvicklys i Sønderborgs egenkontrol havde butikken fjernet 20 pakker COOP skinkestrimler og 33 pakker med COOP skinketern fra hylderne den 29. juni. Men dagen efter lå der en ny sending af det tilbagetrukne kød i køledisken, da Fødevarekontrollen kom på besøg for at tjekke, om kødet var væk fra hylderne.

quote

Vi gjorde som vi skulle og fjernede kødet fra hylderne, men uheldigvis fik vi varer igen i løbet af natten, og her leverede COOP en ny sending af det tilbagetrukne kød

Torben Callensen, varehuschef i Kvickly Sønderborg

Ved besøget konstaterede Fødevarekontrollen, at der nu lå 20 pakker af de tilbagetrukne COOP skinkestrimler og 10 pakker COOP skinketern i køledisken.

Varehuschef Torben Callesen forklarer til TV SYD, at det var en fejl, at det tilbagekaldte kød endte i køledisken igen den 30. juni.

- Det tilbagetrukne kød skulle naturligvis ikke være fyldt på hylderne igen, men heldigvis nåede vi ikke at sælge noget af kødet, før fejlen blev opdaget, siger Torben Callensen.

- Vi gjorde som vi skulle og fjernede kødet fra hylderne, men uheldigvis fik vi varer igen i løbet af natten, og her leverede COOP en ny sending af det tilbagetrukne kød. Det var en anden medarbejder, som fyldte det tilbagetrukne kød på hylderne – simpelthen fordi medarbejderen ikke var opmærksom på, at det nyankommne kød også var trukket tilbage.

Kvickly har nu ændret sine interne procedurer, så en lignende fejl ikke burde kunne ske igen, og er samtidig i dialog med COOP for at finde en løsning, så butikken ikke risikerer at få tilsendt varer, som er trukket tilbage af COOP selv.

Ifølge Jydske Vestkysten er bøden på 80.000 kroner udtryk for, at Fødevarestyrelsen ser alvorligt på, at tilbagekaldelsen af varer ikke overholdes.