TV der bevæger dig

Sommerlejr på Als - under vandet

Sol, vand og strand - det er næsten ikke til at få nok i disse dage. På Nord-Als er 240 børn og unge gået under vandet for at udforske havets hemmeligheder.

02:01

Klar til at hoppe i med alt grejet på.

1 af 2

Det er dykkerklubben "Poseidon" på Als, der har fået ideen med at give børnene mulighed for at holde en ferie, hvor de lærer at dykke. Det foregår i samarbejde med Dansk Sportsdykkerforbund, og det er en tilbagevendende begivenhed. Den tjener ført og fremmest til at lære de unge, at der også findes et liv uden computeren.
 
Formanden for Sportsdykkerforbundet, Michael Hansen, er med for at lære børnene, hvordan man dykker. Han fortæller, at deltagerne i sommerlejren skal have lidt kendskab til dykning, før de kommer. De skal kunne dykke med snorkel.

Til gengæld kommer de til at stifte bekendtskab med et spændende miljø, og de kommer til at se en verden, som forskellig fra andre dele af vandet omkring Danmark. På Als er der gode stenrev, hvor der er et rigt fiskeliv, og der er steder, hvor man finder gamle bopladser fra stenalderen.

Men lejren har også det sociale sigte, at den skaber et godt kammeratskab, og der bliver knyttet venskaber, som varer i mange år.         

Mest sete på tvsyd.dk