Sønderborg er Danmarks mindst erhvervsvenlige kommune

Som nummer 96 i Dansk Industris undersøgelse af de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark, ligger Sønderborg absolut sidst.

De kan ikke være særligt tilfredse i Sønderborg Kommune torsdag. I Dansk Industris store undersøgelse af erhvervsvenligheden i kommunerne, er Sønderborg sidst. Nummer 96 står der ud for kommunens navn i undersøgelsen.

Sønderborg Kommune har egentlig forbedret sig på nogle punkter, men kommunen må bare konstatere, at de andre kommuner har gjort det endnu bedre.

- Jeg ærgrer mig både på kommunen og virksomhedernes vegne over, at Sønderborg ikke klarer sig bedre, men det er desværre heller ikke svært at give et bud på hvorfor, siger formanden for DI Sønderjylland, Erling Duus, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Virksomhederne oplever nemlig fortsat, at dialogen med kommunens embedsfolk og politikere ikke er god nok. Sagsbehandlingen på bygge-, miljø- og sygedagpengeområdet får en lav vurdering, og så tror jeg desuden, det handler om, at både grundskylden og indkomstskatten er blevet hævet, siger Erling Duus.

I den helt modsatte ende ligger Hedensted på en fjerdeplads, som den mest erhvervsvenlige kommune i TV SYDs sendeområde.

 

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2015: