Sønderborg får vindmøller

Ellen Trane Nørby slog i dag fast, at de ønskede kystnære vindmøller i Sønderborg bliver en realitet. Vindmøllerne indgår i regeringens nye energiudspil.

Energiudspillet frem mod 2050 rummer en lang række initiativer der vil gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer, skabe en lang række grønne Jobs og øge Danmarks forspring som energieffektiv nation.

Også Sønderborgs ønske om, at få lov til at opstille kystnære vindmøller blive imødekommet.

- Udspillet er i sin helhed en kæmpe sejr for miljø, erhvervsliv, Syd- og Sønderjylland, samt resten af landet siger Ellen Trane Nørby, som er Venstres lokale folketingsmedlem. Udspillet fra regeringen offentliggøres i dag torsdag.
 
- Sønderborg som CO2 neutral i 2029 har mange set som en utopi, men med muligheden for kystnære vindmøller kommer vi endnu et skridt tættere på. Regeringens udspil er et kæmpe skridt fremad, siger Ellen Trane Nørby, som sidder i folketingets energipolitiske udvalg.

Lokale virksomheder i centrale roller

Det er kun en måned siden at Klima og energiminister Lykke Friis var i Sønderborg og Aabenraa, efter invitation fra netop Ellen Trane Nørby. Her blev Lykke Friis præsenteret for ProjectZero og planen om de kystnære vindmøller.
 
- Sønderborg området har mange virksomheder, med stor viden om energi og miljøteknologi. Det er derfor ikke bare en sejr for målet om at blive CO2 neutrale, men det giver også beskæftigelse til det lokale erhvervsliv, udtaler Ellen Trane Nørby.
 
LINAK og Danfoss er blandt frontløberne på området i Sønderborg og har allerede selv taget initiativer med LINAKs egen solpark, lige som at virksomheden planlægger at få egen vindmølle.

Virksomhederne vil sandsynligvis også komme til at spille en rolle, i forhold til etableringen af de kystnære vindmøller ligesom udspillets fokus på energirigtige boliger, sol, geotermi og storskala demonstrationsprojekter af energiprojekter vil betyde meget for området.