Sønderborg har de bedste naboer

Sønderborg er den kommune med bedst naboskab i vores område. I hvert fald når man kigger på antallet af nabohjælpere.

Nabohjælp bliver mere og mere udbredt i kampen mod tyveknægtene. I et organiseret samarbejde går naboerne på eksempelvis en villavej, sammen som at holde godt øje med naboernes hus og have, når de ikke er hjemme. Og det har givet pote.

Nabohjælp kan forhindre cirka en fjerdedel af indbruddene. Det viser politiets evalueringer. Derudover kan nabohjælperne også være med til at spille en vigtig rolle i selve opklaringen af indbrud.

- Nabohjælperne gør det meget sværere at være indbrudstyv, og vi ved, at det har en præventiv effekt i de områder, hvor borgerne er nabohjælpere. På den måde er borgerne med til at sikre sig selv og hinanden mod udbudne gæster. Det er godt naboskab, når det er allerbedst?, udtaler specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis kriminalpræventive sekretariat.

Og det er altså i Sønderborg, at de gør det bedst. Her er der 17,7 hjælpere pr. 1000 indbyggere. Herefter følger Vejen, Haderslev og Esbjerg. Det viser Politiets opgørelse, der desuden også viser, at 681 syd- og sønderjyder er blevet nabohjælpere i april.

 

Ser man på nabohjælpen kommunalt og gør antallet af nabohjælpere op pr. 1000 indbyggere, betyder det: