Sønderborg Lufthavn tiltrækker tyske charterturister

Tyske turister vælger at flyve fra Sønderborg. Torsdag letter et stort Boeing-passagerfly for første gang fra Sønderborg Lufthavn.

Torsdag kl. 12.40  letter et Boeing 737-800 passagerfly med plads til 189 personer fra Sønderborg Lufthavn. Det flyver direkte til Rom med nordtyske charterturister.

Mange danskere rejser fra Hamborg. I Sønderborg er det omvendt. 60 procent af passagerne i den lille lufthavn på Als kommer fra Nordtyskland - ned til Hamborg. Men det er første gang, at så stort et fly letter fra Sønderborg Lufthavn, der er ejet af Sønderborg Kommune.

- Det er et forsøg. Landingsbanen er klar til fly af den størrelse. Men det er en udfordring på mange punkter fra toiletforhold over securitycheck til opfyldning af brændstof, fortæller direktør Inge Olsen fra Land, By og Kultur ved Sønderborg Kommune til TV SYD.

Turisterne på den første Boeing-charterflyvning fra Sønderborg har booket deres rejse hos det tyske rejsebureau Neubauer Touristik . De bliver samlet op i busser rundt i Nordtyskland. Derefter bliver de kørt til Sønderborg Lufthavn, hvorfra de flyver direkte til Rom.
 
- Vi er selv overrasket over, hvor stor interesse der er i regionen. Vi glæder os over de mange positive tilbagemeldinger og  samarbejdet med Sønderborg Lufthavn, siger direktør Gröpper fra rejsebureauet  Neubauer Touristik.

Passagerantallet torsdag er noget større end normalt. Derfor bliver der i dagens anledning sat check-in-telte op, hvor passagererne også får kaffe og lidt at spise.