TV der bevæger dig

Sønderborg på nedtur

I Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i de danske kommuner, er Sønderborg faldet ned ad listen. Fra en placering sidste år som nummer 36 ud af i alt 96 kommuner i undersøgelsen til en 76. plads i år.

- Erhvervsklimaundersøgelsen i år understreger, at der er behov for at sætte mere fokus på erhvervspolitikken i Sønderborg. Ikke mindst i den forestående valgkamp bør politikerne stille skarpt på, hvad der kan gøres for at forbedre erhvervsklimaet. DI Sønderjylland vil derfor gerne invitere borgmesterkandidaterne til en erhvervspolitisk høring, hvor vi kan drøfte, hvad der kan gøres for at forbedre erhvervsklimaet i Sønderborg, siger formand for DI Sønderjylland, adm. direktør i Eegholm A/S Erling Duus.

I virksomhedernes helt overordnede vurdering af hvor erhvervsvenlig Sønderborg Kommune er falder Sønderborg fra en plads som nummer 27 til nummer 79. Et af de områder, der bliver væsentligt ringere bedømt er kommunens skatte- og afgiftstryk.

Sønderborg har også styrkepositioner og især er virksomhederne tilfredse med de kommunale veje og den kommunale kollektive trafik. Inden for den kategori ligger Sønderborg på en 22. plads.