Sønderborg skruer op for hjælpen til socialpsykiatrien

Borgere i Sønderborg Kommune med psykiske problemstillinger eller sindslidelser kan se frem til længere åbningstider i socialpsykiatriske væresteder.

I Langesø, Augustenborg, Gråsten og Sønderborg har de oplevet en stigning af borgere med psykiske problemstillinger eller sindslidelser. Nu mere end fordobler de åbningstiderne, så de fremover har åbent fra kl. 14 til 21 alle ugens dage.

- De borgere, vi møder på værestederne, har et meget lille socialt netværk, og nogle af dem er ensomme eller har angst. Udvidelsen af åbningstiderne betyder, at de kan komme tættere på en almindelig hverdag med indkøb, rengøring og samtale med andre. De får mere ro på, siger psykiatri- og misbrugschef i Sønderborg Kommune, Helle Schultz, til TV SYD.

Den udvidede åbningstid kommer til at koste 3 millioner kroner. Pengene kommer fra en omprioritering i socialudvalgets budget. Der kommer også øgede aktiviteter til brugerne af værestederne.

- Vores handleplan og plan for udvikling af medarbejdernes kompetencer læner sig tæt op ad de nationale anbefalinger, og dermed er vi frontløbere i en landsdækkende forandringsproces. Udfordringen er, at flere borgere i fremtiden får brug for hjælp ? samtidig med, at den kommunale økonomi strammes, og der bliver færre hænder til at løse opgaverne. Med dette udspil er vi på forkant med en udvikling, hvor vi skal støtte borgerne i at være aktive medspillere og selvhjulpne i så høj grad som muligt, siger psykiatri- og misbrugschef i Sønderborg Kommune, Helle Schultz.

Læs mere om regeringens anbefalinger på psykiatri-området