Sønderborg slår på tromme i Berlin i aften

Sønderborg og Slesvig-Holsten slår på tromme i Berlin i aften for at få Sønderborg valgt som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

I aften deltager flere hundrede i en præsentations- og debataften i Berlin om Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Slesvig-Holstens ministerpræsident, Peter Harry Carstensen, har inviteret.
 
For mindre end to uger siden vakte det opmærksomhed i de danske medier, da Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig præsenterede sin kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad 2017 i København med en hel delegation af fortalere fra begge sider af grænsen.

Ved aftenen i Berlin byder Staatssekretär Heinz Maurus velkommen, hvorefter Danmarks ambassadør, Per Poulsen-Hansen, taler. Else Christensen Redzepovic præsenterer kandidaturen efterfulgt af indlæg af Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard; formanden for kultur- og erhvervs-udvalget i Sønderborg, Stephan Kleinschmidt; formanden for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Lasse Krull; Flensborgs overborgmester, Simon Faber og bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Fra Sønderborg deltager også Art Ensemble Syd ? et eksperimenterende jazzorkester med en besætning på syv professionelle musikere. 

Fakta om Europæisk Kulturhovedstad

? Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig kandidat til Europæisk Kulturhovedstad 2017 har Sønderborg som centrum, men dækker hele den grænseoverskridende region med Aabenraa, Haderslev, Tønder, Nordfriesland, Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg ? et område på ca. 700.000 indbyggere.
? Kulturhovedstadens sekretariat i Sønderborg er i gang med at udarbejde en første ansøgning, der afleveres i slutningen af september 2011. Godkendes den, bliver Sønderborg officielt nomineret. Én anden by i Danmark, Aarhus, arbejder på at blive nomineret.
? De nominerede skal aflevere den endelige ansøgning i midten af 2012, og udnævnelsen sker i slutningen af samme år.Det ligger fast, at der i 2017 skal være en Europæisk Kulturhovedstad i Danmark og én i Cypern.