Sønderborg står klar til at hjælpe fyrede Siemens-medarbejdere

Jobcenter Sønderborg er klar til at hjælpe, når 110 medarbejder fra Simens Flow Instruments fyres og skal finde nyt job.

Siemens Flow Instruments lukker sin afdeling i Sønderborg, og det betyder, at 110 medarbejder snart står uden job. Dem står Jobcenter Sønderborg klar til at hjælpe. 

quote

Vi er utroligt kede af det. Vi fikser det selvfølgelig ikke lige overnight, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få medarbejderne videre.

 Helle Mønsted, direktør, Borger, Beskæftigelse og Sundhed, Sønderborg Kommune

- Vi er utroligt kede af det. Vi fikser det selvfølgelig ikke lige overnight, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få medarbejderne videre, siger Helle Mønsted, direktør for Borger, Beskæftigelse og Sundhed, til TV SYD. 

Afdelingen lukker på baggrund af et kollaps på olie og gasmarkedet. De første fyrre medarbejder bliver afskediget inden udgangen af måneden, og dem er man klar til at tage imod på jobcenteret i Sønderborg.

- Vi starter med at ringe til Siemens og ledelsen, så vi kan begynde at samarbejde. Nogle medarbejdere vil sige, at de kan klare sig selv. De andre kan vi for eksempel tilbyde individuelle samtaler til en start. Som arbejdsmarkedet er lige nu, så bliver medarbejderne nok suget hurtigt op, siger Jon Gruer, fagkonsulent på Jobcenter Sønderborg, til TV SYD. 

Jobcenter Sønderborg tager kontakt til Siemens i løbet af de næste par dage og indleder et samarbejde, så medarbejderne kan hente støtte og vejledning i forhold til deres muligheder.

TV SYD har kontaktet Siemens Flow Instruments, som ikke ønsker at kommentere situationen.