TV der bevæger dig

Sønderborg vil oprette kommunalt realkreditselskab

Venstre i Sønderborg vil gøre noget ved, at det er mere end svært at låne penge til boliger i udkanten.

04:23

1 af 2

De er mere end svært at skaffe finansiering til boliger i de yderste områder af Danmark. Det vil de i Sønderborg nu gøre noget ved. Derfor vil byrådsmedlemmerne hos Venstre på næste byrådsmåde forslå, at de i Sønderborg opretter et lokalt realkreditinstitut.

Sammen med lokale fonde og lokale virksomheder vil de i Venstre undersøge om der kan samles kapital nok sammen, sådan at der kan laves en model, hvor at købelyste i kommunen alligevel kan få et ?ja? til at købe, fremfor de mange ?nej?er? de nu mødes med.

Lene Glindvad er en af dem i Sønderborg Kommune der har haft svært ved at komme af med hendes hus. Det håber hun nu, at et forslag som det Venstre stiller kan lave om på.

- Jeg synes, at det er dejligt. Det er dejligt, at der endeligt sker noget. Også der har haft vores huse til salg, vi kan jo ikke få det solgt. Når vi har haft vores huse til salg i over to år, så vil kreditforeningerne jo ikke låne nogen som helst penge, også er det jo ligegyldigt, hvad husene koster, siger Lene Glindvad til TV SYD.

Om Venstres forslag bliver ført ud i livet skal byrådet tage stilling til 4. marts

01:28 Luk video

Hør Peter Hansen (Venstre) forklare forslaget her. Duration: 1.28

Mest sete på tvsyd.dk