Sønderborgs nye storhotel hedder Alsik

Fredag formiddag blev det første spadestik taget til det nye hotelbyggeri i Sønderborg. Alsik bliver navnet på hotellet, der er vartegnet for arkitekten Frank Gehrys masterplan for den nye havnefront.

Alsik-navnet blev afsløret, da  Bitten & Mads Clausens (BMC) Fond og PFA Ejendomme tog første spadestik til det nye hotelbyggeri på havnefronten i Sønderborg.

- Vi er glade for, at projektet nu for alvor går i gang. Med hotelprojektet viser vi, at vi – sammen med kommunen og PFA som investor - har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet, siger Peter M. Clausen, formand i BMC-Fonden.

Sådan kommer det nye hotel Alsik til at se ud.
Sådan kommer det nye hotel Alsik til at se ud.

 

Alsik bliver et 4-stjernet hotel med luksusspa, konferencefaciliteter og tre restauranter bliver et centralt omdrejningspunkt for det nye byliv ved havnefronten i Sønderborg. Med 190 værelser bliver hotelkapaciteten i Sønderborg næsten fordoblet, og man forventer, at hotellet får 65.000 overnattende gæster det første år. Når hotellet står færdigt i slutningen af 2018, får byens borgere og besøgende en unik mulighed for at opleve Sønderborg set fra oven fra udsigtsplatformen i det 70 meter høje hoteltårn.

BMC-Fonden har i en længere årrække foretaget flere investeringer i regionen. Af større projekter er etableringen af luftruten Alsie Express mellem København og Sønderborg, Universe, Mads Clausen Instituttet samt et rentrumslaboratorium på Syddansk Universitet i Sønderborg. Hotelprojektet er blot nyeste skud på stammen.