Sønderborgs skoler får millioner af A.P. Møller

Lærerne i Sønderborg skal selv på skolebænken for de mange millioner, som A.P. Møller Fonden har doneret.

Den vel nok mest udskældte og omdiskuterede institution i Danmark - folkeskolen - fik i efteråret en milliard kroner af A.P. Møller Fonden.

Og som en af de første kommuner har Sønderborg fået sin bid af donationen - nemlig 3,9 millioner kroner - i støtte af A.P. Møller-fonden til at uddanne lærerne.

- Vi er meget taknemmelige. Det giver os en helt unik mulighed for at løfte skolevæsnet, siger Jette Østergaard, direktør for Børn og Uddannelse i Sønderborg Kommune.

Sønderborgs ambition er at være helt fremme i skoene, når det gælder uddannelse, forandring og læring, og det skal ske ved over de næste to år at uddanne 155 lærere til højt kompetente vejledere på fem forskellige og faglige felter inden for naturvidenskab, klima, kunst, sundhed og bæredygtighed.

- Vi tror på, at hvis vi stimulerer den enkelte ansattes glæde og engagement i sit fag, så smitter det af på undervisningen. Vi kan ikke intensivt uddanne alle 800 undervisere på vores skoler på én gang, men vi har lavet en model, hvor læring skal spredes gennem vejledning, sidemandsoplæring, kollegial sparring og refleksion, siger hun.

Frem mod 2016 skal der uddannes 50 læsevejledere, 50 matematikvejledere, 17 sprogvejledere, 17 kunst- og musikvejledere, 17 demokrati- og samfundsvejledere, 17 sundhedsvejledere, 17 naturfagsvejledere og 17 skoleledere.

181 projekter har søgt om støtte fra fonden.