Sønderjyde får som første dansker nogensinde medalje til VM i motocross

Den danske motocrosskører Thomas Kjer Olsen fra Nybøl ved Sønderborg skriver sig ind i historien, da han søndag fik en bronzemedalje til VM i motorcross i Frankrig.

Den danske motocrosskører Thomas Kjer Olsen fik søndag en bronzemedalje i VM i motocross ved årets sidste motocross Grand Prix i franske Villars sous Ecot.

Dermed skriver den kun 20-årige sønderjyde Thomas Kjer Olsen sig ind i historien som den eneste dansker, som nogensinde har fået en VM medalje i motocross.

Thomas Kjer Olsen blev i 2016 europamester i EM MX2 klassen, og her allerede et år efter har det danske stortalent kørt sig direkte ind i medaljerækken. En præstation der ikke er set mage til i nyere tid.

Thomas Kjer Olsen har netop underskrevet en 4-årig kontrakt for for Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, som han har kørt for de sidste sæsoner, og med VM-medaljen placerer han sig nu i samme liga som de bedst betalte motocrosskørere i verden. 

Årets sidste opgave for Thoms Kjer Olsen bliver Motocross of Nations (VM for hold) i England, hvor han skal repræsentere Danmark sammen med sin storebror Stefan Kjer Olsen og danmarksmester Nikolaj Larsen.

Guldvinderen af VM i motocross 2017 blev lettiske Pauls Jonass, på andenpladsen kom Jeremy Seewer fra Schweiz.

Læs mere om Thomas Kjer Olsen og motocross på Dansk Motor Unions