TV der bevæger dig

Sønderjysk kaffebord i EU-land

Lækre hjemmebagte kager fra husmoderforening skulle få EU-folket i Bruxelles til at elske Sønderborg som kulturhovedstad 2017  

Sønderjysk kaffebord - i Bruxelles.

For at få flest mulige til at bakke op om Sønderborg som kulturhovedstad 2017 var der reception i Europa-Parlamentet i Strasbourg og dagen efter i Bruxelles med start i Det Syddanske Bruxelles-Kontor og slut i Schleswig-Holsteins og Hamburgs Hanse-Office  på den modsatte side af gaden.

Lækre kager

Receptionen i parlamentet var kommet i stand i samarbejde med de danske parlamentsmedlemmer Christel Schaldemose (S) og Anne E. Jensen (V). Ved receptionerne kunne gæsterne få smagsprøver på ansøgningens kunstneriske projekter i form af plancher, videoer og lyd.
I Bruxelles var der rigtige smagsprøver i form af det traditionelle sønderjyske kaffebord - og hjemmebagt endda, eftersom det var husmoderforeningen i Sønderborg, der leverede de lækre kager.

Kan ikke vende om nu

Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaaard, takkede begge steder for lejligheden til at fortælle om projekterne til kulturhovedstaden og ideerne bag:

- Jeg er stolt af det, vi er nået frem til, og det er helt sikkert, at uanset. om juryen den 24. august vælger Aarhus eller Sønderborg, så har vi fået lagt sporene til en vigtig langsigtet udvikling af vores region. Vi kan ikke vende rundt nu, men hvis vi vinder, vil det give os muligheden for at sætte fuld fart på og række meget længere ud i Europa og verden med vores ideer.