Sønderjyske fører håndbold-ligaen

Onsdag aften vandt Sønderjyske med 31-27 ude over TTH Holstebro efter 16-14-føring ved pausen. Med fire point for to kampe har Sønderjyske fået en god start på turneringen og topper ligaen.

Det var forventet, at Sønderjyske slog Skanderborg i premierekampen - men en sikker udebanesejr på fire mål i Holstebro er både overraskende og imponerende.

Sejren betyder også, at Sønderjyske fører ligaen foran Skjern Håndbold og HC Midtjylland, mens sidste års tophold som Aalborg Håndbold og BSV Silkeborg frister en placering som nr. 6 og 7.

Mod TTH Holstebro stod målmand Thorsten Fries en brandkamp. Den unge Fries får nu back up i truppen af 37-årige Christian Lynggaard, der skal erstatte den langtidsskadede målmand Kristian Dahl Pedersen, der kom til Sønderborg  i sommer fra Nordsjælland Håndbold.

Christian Lynggaard har stor rutine fra mange sæsoner i ligaen og 1. division. Over 200 kampe for Fredericia HK er det blandt andet blevet til. Et par kampe på det danske A-landshold tilbage i 2003 samt en masse ungdomslandskampe er der også på CV’et. Den kommende tid skal han danne tandem i målet med den 13 år yngre Thorsten Fries.