TV der bevæger dig

Stedfar: Tobias slog hoved i gulv - med vilje

Den 15 måneder gamle dreng, Tobias gjorde skade på sig selv med vilje. Det er den forklaring, som hans stedfar, RW, kom med i Retten i Sønderborg mandag formiddag.

Lille tobias blev fundet livløs i denne ejendom i Øster Højst den 18. juli sidste år.

Anklageskriftet er ikke for sarte sjæle. Den 29-årig mand og Tobias' mor, den 22-årige MT, er tiltalt for gentagne hårde afstraffelser gennem to måneder. Afstraffelser, som den 17.-18. juli sidste år førte til drengens død.

Manden anklages også for at have sat den lille dreng i et afsides rum, når han græd eller bare klynkede. Efter morens forklaring har drengen også været anbragt i et mørkt kælderrum. Det skete bl.a. den dag, hvor den vold, som førte til drengens død, startede.

Ifølge morens forklaring var RW meget dominerende og hidsig. Den 15 måneder gamle Tobias fik ofte næseblod og buler i hovedet, når han blev afstraffet af den 29-årige. Men den lille dreng gjorde skade på sig selv med vilje, lød stedfaderens forklaring

På en video med en rekonstruktion af natten begivenheder, siger moren, at hun ikke turde tilkalde hjælp. Og om morgenen kl. 8, var drengen død.

Obduktionen viste, at han havde mindst 80 skader efter vold.