Stor dusør skal afsløre hvem der to gange satte ild til kro

To gange med 14 dages mellemrum blev der sat ild til Stationskroen i Broager. Nu er der 25.000 kroner at hente for den, der kan hjælpe politiet med de afgørende oplysninger om brandstifteren.

Både den 1. og 13. september opstod der brande i lejligheder på etagen over den lukkede Stationskroen i Broager.

Ret hurtigt stod det klart, at den første brand var påsat, da politiet fandt spor af brændbare væsker i den lejlighed, hvor branden var opstået. Ved den anden brand fik ilden bedre fat og ødelagde husets tagkonstruktion.

Allerede ved den første brand blev lejligheder og værelser på 1. sal så røg- og vandskadede, at beboerne ikke umiddelbart kunne vende tilbage. I den tidlige sommer stoppede værtshusdriften i krobygningen, og i august var der indbrud i ejendommen. Indbruddet er heller ikke opklaret endnu.

Nu udlover forsikringsselskabet, der havde ejendommen forsikret, en dusør på 25.000 kroner, som vil blive udbetalt til den eller de personer, der kan bidrage med oplysninger, som kan føre til en opklaring af sagen samt tiltalerejsning mod en eller flere gerningsmænd.

- Vi mangler lige den afgørende oplysning, der kan fælde brandstifteren, der to gange har forsøgt at brænde den gamle krobygning af, siger vicepolitiinspektør Preben Westh, leder af Lokalpolitiet i Sønderborg, til TV SYD.

Ved den seneste brand onsdag den 13. september udbrændte lejligheden på 2. sal, ligesom en trappeopgang ved baggården også var forsøgt antændt.

Mand set løbe væk fra kroen
Politiet modtog anmeldelsen klokken 21.25. Og få minutter forinden havde et vidne observeret en person, der løb fra kroen og ned ad trapperne, hvorefter vedkommende krydsede Nejsvej.

Vidnet har givet følgende signalement af manden på Nejsvej:

  • Mand, dansk af udseende
  • Mellem 170 og 175 centimeter høj
  • Almindelig af bygning
  • Iført mørkt tøj med hætten trukket op over hovedet
  • Bar en mobiltelefon