TV der bevæger dig

Stor international krigsfilm skal indspilles i Sønderjylland

Kendte internationale skuespillere forventes at være på rollelisten, når Krig & Kærlighed får premiere på 100-års dagen for 1. Verdenskrigs afslutning. Sønderborg er klar med kommunale støttekroner.

Området ved Dybbøl har flere gange været brugt til tv- og filmoptagelser. Seneste i serien 1864. Foto: Kim Jørgensen

Først kom filmen "9. april", så kom "Under Sandet", og nu skal en tredje film, der foregår i krigstiden indspilles i det syd- og sønderjyske.

Det er selskabet Fridthjof Film, der netop har offentliggjort planerne om den dansk-tyske spillefilm, der foregår i tiden under 1. Verdenskrig.

Filmen skal instrueres af den danske instruktør Kasper Torsting og optagelserne skal laves i og omkring Sønderborg. Krig & Kærlighed handler om den danske soldat Esben, der vender hjem til sin elskede hustru Kristine og deres lille barn efter to år i krig for tyskerne.

Her er en tysk officer i mellemtiden kommet tæt på familien, og derfor sender han igen Esben afsted til fronten. Esben flygter fra fronten, men kan kun passivt se på, mens den tyske officer overtager hans rolle i familien.

Det bliver en stor film med et stort europæisk publikumspotentiale.

Stephan Kleinschmidt, udvalgsformand, Sønderborg Kommune

I Sønderborg Kommune bliver der set meget frem til filmen, og derfor har kommunen valgt at støtte projektet med 500.000 kroner.

- Oplægget for filmen placerer store dele af optagelserne på Als. Det bliver en stor film med et stort europæisk publikumspotentiale. Så vi forventer os en fornem eksponering af vores område, fortæller Stephan Kleinschmidt, der er formand for Kulturel og Regional Udvikling til TV SYD.

Den kommende storfilm, der har et budget på 35 millioner kroner, bliver til i samarbejde med et af Tysklands største produktionsselskaber og det forventes, at flere kendte skuespillere medvirker i hovedrollerne.

Filmen skal efter planen have premiere 11. november 2018. Det er datoen for krigens afslutning.

Mere kultur