Stor maskine til lille værktøj

Kampen om at være med i DM for lille gravko er i gang. Det gælder bl.a. om at bruge grabben til at sænke et stykke værktøj ned i et lille hul. 

Entreprenører, håndværkere og byggefolk, som er fikse med joysticken i førerhuset, er gået i gang med de indledende runder i DM for minigraver 17 forskellige steder i landet. I Sønderborg foregik det i dag hos Loxam.

Populær maskine

Deltagerne konkurrerede om en plads i DM finalen på have og landskabsmessen  i Slagelse den 26. august i år. Med titlen som Danmarksmester i minigraver følger æren og et rejsegavekort på 10.000 kr.

Konkurrencen foregik med en Volvo EC 15, som er en halvanden tons gravemaskine eller  minigraver med kipbar planerskovl. Den maskintype bruges af både bygge- og anlægsvirksomheder, kabelentreprenører, anlægsgartnere, nedrivningsfirmaer og mange andre.

Ti deltagere

I den indledende runde er der plads til 10 deltagere i hver af Loxam's 17 afdelinger. I konkurrencen skulle deltagerne gennemføre to discipliner, der hver skulle løses hurtigst muligt og indenfor en tidsramme på maksimalt fem minutter pr. disciplin.

For det første skulle deltagerne afrette en sandbunke så præcist, at en bold kunne rulle ned og vælte tre kegler. For det andet skulle deltagerne dyppe en svensknøgle i en flaske.

Loxam er Europas største udlejer af materiel til entreprenører og håndværkere.