Stort eSports-event skal brande Sønderborg

Et stort eSports-event er i disse dage rykket ind på Sønderborg Slot. Byen vil gerne have fat i en del af den opmærksomhed, der er på sporten.

En stor eSports-turnering er fra den 6.-10. september rykket ind på Sønderborg Slot. Foreningen Cross Border Esport står bag showturneringen, hvor forskellige hold blandt andet dyster i League of Legends.

Sønderborg Kommune støtter foreningen og arrangementet, og kommunen har spyttet 160.000 kroner i kassen.

- Der er en helt ny bevægelse omkring eSport, som vi gerne vil bakke op om. Det er ildsjæle, der har taget initiativ til et stort event i Sønderborg, og det vil vi gerne bakke op om, siger Stephan Kleinschmidt, formand, Kulturel og regional udvikling, Slesvigsk Parti, Sønderborg.

Han håber, det kan skabe opmærksomhed omkring byen.

- Der er nogen, der har taget initiativ til, at vi skal være eSportens hovedstad, og det er en ambition, vi gerne bakker op om, for det har en værdi for området, og det brander området, siger Stephan Kleinschmidt.

Eventet har i alt kostet 2,8 millioner kroner. Arrangørerne har fået en masse støtter udefra, så bestyrelsen har selv lagt 1,1 millioner kroner i projektet. Der er købt en masse udstyr ind, da det er første gang, det bliver afholdt. Cross Border Esport har bestræbt sig på, at alt er så professionelt som muligt.

Det har fået flere lande til at rette blikket mod turneringen i Sønderborg.

- Den her turnering er helt op til fire gange så stor, som et normalt dansk event vil være. Så der har været stor interesse fra de nordlige europæiske lande og også lidt fra England, siger Filip Holde, coach, Tricked E-sport, Vejle, til TV SYD.  

Kom med til det store event på Sønderborg Slot øverst i artiklen.