Syd- og sønderjyder lune på jordvarmeanlæg

Jordvarmeanlæg er blevet et hit blandt boligejere. Særligt i kommuner som Varde og Sønderborg er begejstringen stor. I hele taget er sønderjyderne langt foran deres boligejer-"kollegaer" på Sjælland.  

Jyderne har bedre råd

Poul Cornett Søndersø, Thybo Køleteknik i Sønderborg, der er den første IVT-forhandler i Danmark til at sælge over 100 varmepumper, siger:
- Jyderne har bedre råd til miljøoptimering af deres bolig, fordi de jyske boligpriser ikke har taget nær så store rutsjeture som de sjællandske. Der er ganske enkelt mere på kistebunden, fordi jydernes boligøkonomi ikke er nær så stram som sjællændernes.

Alternativ til oliefyret

Varmepumper kan især være et alternativ til oliefyret. Staten har da også oprettet en skrotningsordning for gamle oliefyr.
Per 4. august 2010 var der givet 2.467 tilskud til jordvarme.
Sydjylland tegner sig for hver tredje tilskud. 

Se mere på hjemmeside

Fristen for søgning om tilskud er ikke udløbet endnu. Der ydes et tilskud på 20.000 kroner, hvilket typisk udgør 15 - 20 % af den samlede investering. Cirka halvdelen af ordningens 400 millioner er nu givet ud. Den fortsætter til pengekassen er tom. Se www.skrotditoliefyr.dk for mere information.