Sygehus-rotte i skjul bag kølerum

I morgen har der været rotte-jagt på Sønderborg Sygehus i en hel uge. Rotten er fundet, men den er ikke til at få fat i, og nu bliver jagten mere hektisk.

I dag rykkede håndeværkerne ind i køkkenet for at lave en Storm P-agtig fælde, der skal lokke rotten ud fra sit gemmested. Det er en fælde, der gør det muligt for rotten at slippe ud fra sit skjul, men den kan ikke komme tilbage igen, og så er den nemmere at få fat i.

Rotten er kravlet ind i et mellemrum mellem væggen og et kølerum. Personalet tør ikke give den gift, først og fremmest fordi den ikke er til at få fat i. Hvis rotten dør, hvor den er nu, går den i forrådnelse, hvorefter køkkenet principielt ikke kan bruges.

Slap ud af fælde

I forvejen er der hængt skilte op om, at køkkenet ikke må bruges, fordi det er urent. Fødevarekontrollen vil kun tillade, at der bliver lavet mad til patienterne i et kølerum, hvor der ikke er ret megen plads.

Rotten gik i en fælde sidste nat, men den slap ud igen. Der har også været en jæger for at se, om rotten kan skydes, men den løsning er opgivet.