TV der bevæger dig

Test-biler til ti nye chauffører

Sønderborg tager en runde til med elbilerne. Første omgang har varet i tre måneder med byens borgere bag rattet.

En af elbilerne i Sønderborg.

De har haft mange gode oplevelser med elbilerne, og flere har vist dem frem ved Tour de Flens fra Flensborg til Glücksborg. Nogle af kørerne fra første runde er ikke glade for at aflevere bilerne. På hjemmesiden ?testenelbil.dk? skriver en af testpiloterne:
.

Man bliver forvænt

- Jeg kom til at tænke på en sang med Troels Trier. Den med at han fra sin rekreation skal tilbage til støjen og hjem til forureningen. Sådan havde jeg det i går, da jeg skulle aflevere elbilen. Man bliver forvænt. Det gik igen op for mig, hvor glad jeg havde været for elbilen. Tusind tak for lån. Det har været en sand fornøjelse

Projekt testenelbil.dk i Sønderborg støttes af energiselskabet SE, som har valgt at støtte udrulningen af projektet i en række syd- og sønderjyske kommuner. Også en række lokale virksomheder og aktører har valgt at støtte projektet, nemlig Kreditbanken, ProjectZero, Landdistriktsudvalget samt Bitten og Mads Clausens Fond.

Stort projekt

Det er elbil-operatøren ChoosEV A/S, der står bag ?testenelbil.dk?. ChoosEV er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark.

?Testenelbil.dk? er Europas største elbil-projekt, hvor 300 elbiler, 30 kommuner og partnere i erhvervslivet, samt det offentlige støtter projektet og samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.

Mest sete på tvsyd.dk