Tilbage i klasserne

3.B rykkede mandag tilbage i klasserne på Dybbølskolen i Sønderborg. Efter godt to år i kolde pavillioner kunne de sidste klasser flytte ind i den nyopførte fløj, som brædnte i oktober 2007.

Louise Uldbjerg fra 3. B gik i SFO'en, da skolen brændte.

- Da vi fik at vide, at det brændte, fik jeg det helt vildt dårligt og begyndte at græde. Jeg turde slet ikke kikke op i luften, fordi jeg var så bange.

Klassekammeraten Jacob Grum Kjærgaard husker: - Pludselig ser vi, at der kommer røg ud længere ned ad gangen. Så si'r Daniel, at der er brand - og så skyndte vi os begge to ud. Men vi glemte vores tasker. Daniel ville hente sin, men det sagde jeg, at det skulle han ikke. Han skulle bare løbe væk.

Brændte ned på kort tid

I disse pavilloner har eleverne fået undervisning i to år - og det kan godt være rigtig koldt...
I disse pavilloner har eleverne fået undervisning i to år - og det kan godt være rigtig koldt...

Branden ødelagde store dele af skolen s bygninger. På grund af tagkonstruktionen bredte ilden sig med stor fart til hele fløjen, som brændte ned på kort tid.

Nu er skolen genopført for 28 mio. kr. Lørdag blev borde og stole flyttet ind i en helt ny bygning til 3.-klasserne, og forældrene var med til at flyte de sidste ting, så alt var klar til at blive taget i brug i dag.

Lærere og elever glæder sig til at tage de funklende nye lokaler i brug.

Har glædet os meget til at flytte ind

Så sørgeligt så indkolingsfløjen ud efter branden i oktober 2007.
Så sørgeligt så indkolingsfløjen ud efter branden i oktober 2007.

Efter to år i skurvogne, glæder de sig til deres nye klasselokaler.

- Det er dejligt, siger lærer Jeanette Bomm. Det har vi virkelig glædet  os meget til. Vi har jo været nede i pavillonerne både i første klasse og i anden klasse.

- Det er mere behageligt, fordi der er flere rum. I pavillonerne var det rigtig koldt - især om vinteren, siger Louise Uldbjerg.

Lidt byggerod må eleverne dog finde sig i lidt endnu.

- Det er lidt irriterende, at man næsten ikke kan komme udenfor og lege på legepladsen, fordi der er så mange af de der arbejdsting, siger Louise.