TV der bevæger dig

Træningsteam giver senhjerneskadede et bedre liv

Botilbudene for senhjerneskadede i Sønderborg fik i efteråret tilknyttet et træningsteam med fysio- og ergoterapeuter. Og det giver gevinst.

02:19

1 af 2

Rasmus Sørensen kom som 17-årig alvorligt til skade i en ulykke, da han styrtede på knallert. Her seks år efter arbejder han hårdt på at komme sig efter ulykken. I mange måneder efter ulykken lå Rasmus Sørensen bundet til hospitalssengen. Siden fulgte genoptræning på Hammel Neurocenter, men han har stadigvæk lammelser og talebesvær.

Sønderborg kommune har lavet et nyt rehabiliteringstilbud for personer, der som Rasmus har fået en sen hjerneskade. Det har blandet andet hjulpet Rasmus til at genvinde noget af førligheden. Men det er ikke kun for Rasmus, at det går fremad.

- Ud af dem vi har boende. Har 60-70 % af dem, gjort synlige fremskridt, siger Anders Vedel Lassen, der er fysioterapeut i Sønderborg Kommune.

Skridt for skridt, dag for dag bliver hverdagene nemmere og nemmere for Rasmus. Og for dem der går op af ham til dagligt, kan de tydeligt se fremgang.

- Det går fremad. Rasmus er blevet meget bedre. For et år siden kunne han kan kun gå 5-10 meter med sin rollator fordi han var usikker, nu går det bedre, siger Anders Vedel Lassen.

I TV SYD klokken 19.30 kan du høre Rasmus Sørensen fortælle, hvad kommunens tiltag betyder for ham.

Mest sete på tvsyd.dk