Turistsejlads på Flensborg Fjord truet

Den sidste turistrute mellem Danmark og Tyskland på Flensborg Fjord er truet af lukning.

Det er M/S Feodora, der sejler mellem havnebyen Langballeå i Tyskland og Sønderborg i juli og august. Kun en fjerdedel af billetterne er blevet solgt i juli.

Kaptajn Alexander Klein driver M/S Feodora, som er indregistreret i Tyskland.
 
Søfartsstyrelsen har midlertidigt godkendt det tyske skib til at sejle med turister i denne sæson, men Alexander Klein skal investere et stort beløb i et sprinkleranlæg til brandslukning for at leve op til de samme krav, som gælder for færger i danske farvande, hvis ruten skal fortsætte næste år.

- Feodora har et internationalt sikkerhedscertifikat, men skibet mangler sprinkleranlægget. Det kan vi ikke fravige, da udenlandske færger i danske farvande skal leve op til de samme krav, som gælder for danske færger, siger specialkonsulent Steen Møller Nielsen, Søfartsstyrelsen.

Kaptajn Alexander Klein siger, at han ikke kan leve op til det nye krav, da ruten i forvejen sejler med underskud.

I forbøn

Borgmester Aase Nyegaard, Fælleslisten, Sønderborg, er gået i forbøn for M/S Feodora.

I et brev til økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skriver hun, at de internationale sejlads- og sikkerhedsregler er en barriere for det dansk-tysk samarbejde og udvikling af turismen i grænselandet.

- Sejladsen er direkte afhængig af, at der dispenseres for de internationale regler, skriver borgmesteren.

Søfartsstyrelsen har netop indgået en dansk-tysk aftale om sejlads med turbåde på Flensborg Fjord, der ikke indgår i fast rutefart. Det er typisk restaurerede gamle skibe. De slipper for at leve op til de strenge krav til for eksempel brandsikring.