TV der bevæger dig

TV-pirats kunder fik bøder på op til 50.000 kroner

23 sønderjyske familier fik kæmpebøder for at hente gratis satellit-tv.

Sagen blev afgjort ved Retten i Sønderborg.

En 55-årig mand fra Broager blev dømt for at have skaffet gratis tv fra Canal Digital eller Viasat til 23 familier i Sønderjylland. Men domsmandsretten vurderede beviserne meget mildere end anklageren, som havde krævet halvandet års fængsel.

- Jeg vil nu overveje, om dommen skal ankes, siger specialanklager Bolette Nørbjerg til TV SYD.

Men sagen sender et signal om, at det ikke er uden risiko at se gratis tv.

- Bødetaksten for bare en enkelt dag med satellit-tv, der ikke er betalt for, er 10.000 kroner,  oplyser Bolette Nørbjerg til TV SYD

Sagen startede i september 2015, hvor 27 adresser i Syd- og Sønderjylland blev ransaget. 

Læs også Gratis fjernsyn blev dyrt - skal i fængsel for snyd med satellit-tv

Forud for den aktuelle sag mod den 55-årige er 23 af tv-piratens kunder blevet dømt. De er tilsammen idømt bøder på i alt 348.750 kroner, har fået konfiskeret i alt 33 ulovlige modtagerbokse og er idømt erstatningskrav på cirka 91.000 kroner. Den højeste bøde var på 50.000 kroner, oplyser anklageren.

Den 55-årige siger til TV SYD, at han er ovenud tilfreds med afgørelsen. Han blev idømt en fællesstraf på ti måneders fængsel. Heraf var de ni måneder betinget fængsel fra en tidligere dom for tv-pirateri. Så reelt har han kun fået en måned ekstra i den store sag.  

Halvdelen af dommen blev gjort ubetinget. De fem måneders ubetinget fængsel håber han at kunne afsone med fodlænke, siger han til TV SYD.

 Bødetaksten for bare en enkelt dag med satellit-tv, der ikke er betalt for, er 10.000 kr.

Specialanklager Bolette Nørbjerg, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Jeg kunne fremlægge kontoudtog fra de sidste fire år, fortæller manden til TV SYD. Her kunne domsmandsretten se, at jeg ikke har tjent de store beløb, som jeg var anklaget for.

De to satellit-kanaler frafaldt også det meste af deres erstatningskrav. Canal Digital havde krævet 667.000 kroner og Viasat 155.000 kroner i erstatning for det ulovlige tv-kiggeri.

Men den 55-årige blev kun dømt til at betale erstatning for de to modtagerbokse, som han selv har haft, Han har accepteret at betale 21.000 kroner til Canal Digital og 16.000 kroner til Viasat.

 

De rejste krav om erstatninger på over 800.000 kroner, men det endte med et beløb på ca. 37.000 kroner.

55-årig mand fra Broager, der er dømt for pirat-tv.

Den 55-årige er tidligere dømt for at hjælpe et større antal forbrugere til gratis tv fra de to udbydere. Han kalder selv sagen for en farce.

Specialanklager Bolette Nørbjerg har nu 14 dage til at overveje, om hun vil indstille til statsadvokaten om dommen skal ankes.

Det har været en meget omfangsrig sag.

- Akterne fylder en stor papkasse, fortæller hun til TV SYD.