VIDEO: Mødte pukkelhval i Lillebælt

Tina Helweg Jensen fra Kolding vil filme marsvin på en sejltur fra Juelsminde til Bogense torsdag. Men pludselig dukkede en stor pukkelhval op i bådens kølvand. Se billeder og video her.

Pukkelhvalen blev fotograferet i sidste uge i Flensborg Fjord ? og for fem dage siden er den set ved Høruphavn. Og i dag er den så kommet til det nordlige Lillebælt.

- Vi har efterhånden konstateret, at pukkelhvalerne kan finde ned i Østersøen ? og ud igen, siger Carl Kinze fra hvaler.dk.

Pukkelhvaler er senest set i 2012 og i 2009 og 2006.

Lørdag morgen lidt over klokken 6 fik Anegrethe og Søren Bomholt en naturoplevelse ud over det sædvanlige. En pukkelhval sprang flere gange ud af vandet, fortæller hvaler.dk, som har stillet fotografierne til rådighed for TV SYD.

Hvaler.dk er glade for de mange observationer, som de løbende modtager. Og de mange billeder, som næsten kan bruges til foto-identifikation af de store dyr.

- Der er flere og flere på vandet ? og deres foto-udstyr bliver bedre, siger Carl Kinze, og det er vi glade for. Og observationerne giver værdifuld viden til biologer og zoologer.

Hvaler.dk kan også kontaktes via Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

SeTina Helweg Jensens video af pukkelhvalen (0.49)