TV der bevæger dig

Vil have fredet øvelses-terræn

Chok-melding til Sønderborg: Danmarks Naturfredningsforening vil have fredet det militære øvelsesterræn ved Sønderborg. Et område, som flere politikere vil bygge boliger på.

06:56

Området her skal fredes. Men flere politikere vil have boliger og byudvikling.

1 af 2

Når Sønderborg Kaserne lukker næste år, bliver øvelsesområdet ved Kær Vestermark overflødig. Og Sønderborg Kommune har givet udtryk for, at den er mere interesseret i øvelsesområdet end i de gamle bygninger, som bliver tomme, når sergentskolen flytter.

Danmarks Naturfredningsforening ønsker området fredet, fordi området har været uopdyrket i 50 år. Landskabet er smuk - og skal kunne bruges af flest muligt.

Historisk interesse

- Sønderborg er en af de kommuner, der har færrest grønne områder. Derfor er det vigtigt at bevare arealet, så flest mulig kan få glæde af det, siger Andreas Andersen, DN i Sønderborg.

Han peger også på, at hele området har en kulturhistorisk betydning. Det var her i området, at tyskerne gik i land i forbindelse med slaget på Dybbøl i 1864.

Det historiske gør, at Historiecenter Dybbøl Banke støtter forslaget om fredning.

Vil blokere for boliger

En fredning vil blokere for de planer, som bl.a. den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Erik Lauritzen, har lanceret om, at øvelsesområdet kan omdannes til en ny bydel. Ideen støttes af det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht.

Se mere i TV SYDs nyhedsudsendelse kl. 19:30

Læs Sønderborgs Kommunes beskrivelse af området.

Læs Benny Engelbrechts blog, hvor ideen om en ny bydel lanceres.

Mest sete på tvsyd.dk