TV der bevæger dig

Voldtægtssag: Forsvarer sår tvivl om ofres troværdighed

Forsvareren for 22-årig, der er tiltalt for vold og voldtægter, taler om en særlig ungdomskultur.

Forsvareren for en 22-årig mand, der ved Retten i Sønderborg står tiltalt for vold og en stribe voldtægter mod fire teenagepiger i Sønderjylland, forsøger fra sagens start at så tvivl om pigernes troværdighed.

Den 22-årige er blandt andet tiltalt for at have slået en 14-årig pige så mange gange i hovedet og maven med knytnæver, at hun besvimede, hvorefter han voldtog hende. En anden pige blev ifølge tiltalen tævet med blandt andet et kosteskaft.

- Man må selvfølgelig ikke stjæle fra hinanden eller udøve vold mod hinanden i et forhold, siger advokat Hans Boserup i retten.

- Men nogle gange foregår der ting i privatlivet, som ikke egner sig til en straffesag.

Han understreger, at nævningerne under sagen vil blive præsenteret for en ungdomskultur, hvor man har sin sexdebut tidligere end nævningerne måske finder moralsk forsvarlig.

- Men en ungdomskultur er som den er, siger forsvareren.

Retten har afsagt en kendelse om, at den tiltalte ikke må være til stede under pigernes forklaring.

- Man må spørge sig selv, om de ville forklare noget andet, hvis han var til stede, siger Hans Boserup og slutter sit indledende indlæg med bemærkningen:

- Det skulle ikke undre mig, hvis nævningerne til sidst sidder med en følelse af, at en eller to af pigerne burde sidde på anklagebænken.