Wassim Kabbani fik et job, opholdstilladelse og blev smidt ud af asylcentret

Den syriske flygtning Wassim Kabbani fik et job som softwareudvikler i Danmark. Da han samtidig fik opholdstilladelse, blev han blev smidt ud af asylcentret og endte midt imellem to kommuner og deres papirarbejde.

Forestil dig, at du er kommet til et nyt land. Du taler ikke sproget. Kender ikke nogle mennesker. Alligevel bliver du ansat i en virksomhed indenfor det område, du arbejdede med i dit hjemland. Derefter bliver du smidt ud af dit hjem.

Nogenlunde sådan lyder forløbet for den syriske flygtning Wassim Kabbani, der ankom til Danmark nogle få måneder inden, at han blev ansat som software-udvikler hos IT-virksomheden Telebilling i Sønderborg i maj i år. Hvad Wassim Kabbani troede, var en drømmestart på sit nye liv i Danmark, skabte dog hurtigt problemer.

- Da Wassim fik et job hos os og samtidig fik opholdstilladelse, så kunne han ikke længere bo på asylcenteret. Så der stod han over for ikke at have noget sted at bo, fortæller Bettina Bekke, der er personalechef ved Telebilling i Sønderborg.

Samtidig skulle Wassim Kabbani udsluses til Randers Kommune, selv om han havde fået et job i Sønderborg.

- Wassim har været til rigtig mange møder i kommunen, og det har selvfølgelig været i arbejdstiden, mens han lige var startet i sit nye job ved os. Der har været en masse kommunikation omkring ham, siger Bettina Bekke.

Wassim Kabbani endte dog i Sønderborg Kommune, hvor han har fået et sted at bo. Han er stadig ansat i Telebilling.

Asylprojekt Sønderborg hedder det projekt, som Wassim Kabbani fik et job igennem. Og netop det projekt er startet på initiativ af Danfoss-ejer, Jørgen Mads Clausen, som tidligere tirsdag var ude med en kritik af de danske asylregler. Det er blandt andet reglerne for flygtninge som Wassim Kabbani, Jørgen Mads Clausen er utilfreds med.

Du kan her høre Bettina Bekke fortælle, hvilke problemer Wassim Kabbani har haft, efter han fik job i Danmark (Varighed: 00:40 min.).