Sønderjyske vinder i europæisk debut

Det blev til en drømmestart i Europa for de lyseblå fra Sønderjyske, da de torsdag aften besejrede Strømsgodset 2-1.

Sønderjyske fik torsdag aften en drømmestart i Europa på sin hjemmebane Sydbank Park i Haderslev.

Der skulle nemlig kun gå ni minutter af den første kamp i sæsonen, før de 4795 tilskuere på det udsolgte, og reducerede, stadion fik noget at juble over. Et godt forarbejde af Tommy Bechmann på højrekanten førte til et indlæg, som sejlede ind over alle de norske spillere, inden Troels Kløve headede bolden i jorden og ind bag de norske gæsters målmand.

Festen varede dog kun få minutter, før Strømsgodsets norske angriber Marcus Pedersen, der også er landsholdsaktuel, nød godt af en dårlig clearing og kunne banke bolden op i nettaget bag Marin Skender i det Sønderjyske mål.

Kampen faldt derefter lidt i tempo og intensitet frem mod halvleg, hvor stillingen var 1-1.

Anden halvleg fortsatte, hvor første halvleg sluttede. Kampen bølgede længe frem og tilbage, og begge hold havde store chancer.

E fter 49 minutter havde Strømsgodset endda bolden i nettet, men målet blev underkendt for offside.

Jakob Michelsen dirigerede langt mere med sine tropper i anden halvleg, hvor Sønderjyske havde sværere ved at holde fast i bolden. De tre udskiftninger blev derfor hurtigt brugt af træneren.

Særligt  indskiftningen af den hjemvendte Mikael Uhre efter en times spil fik stor betydning, da han efter 81 minutters spil dukkede op ud af det blå og jagtede en lang bold. Den bold sendte han i nettet til en forløsende 2-1 scoring.

Resten af kampen forsvarede Sønderjyske, det bedste de har lært og vandt dermed den første europæiske kamp, klubben har spillet.

Kun halvvejs

Sønderjyskes cheftræner Jakob Michelsen holdte dog efter kampen fast i, at de kun er halvvejs imod næste kvalifikationsrunde.

- I de her europæiske kampe er man nødt til at være kynisk, når man når op foran målet, og det var vi i dag, siger cheftræner Jakob Michelsen.

- Vi er kun halvvejs. Det er kun første kamp, og vi skal formentlig score oppe i Norge for at komme videre, siger han videre.

2-1-resultatet er et fint udgangspunkt før returkampen om en uge, torsdag den 21. juli klokken 19 på Marienlyst Stadion i Drammen.