TV der bevæger dig

Aksel smed 40 kg og fik familie: Amerikansk fodbold gjorde forskellen

Vægten viste 150 kilo, og han havde hverken kæreste eller venner, men så skiftede Aksel Jensen fra Klovborg computerspillene med amerikansk fodbold. Det ændrede hans liv.

Foto: Troels Sørensen

00:21

1 af 2

Amerikansk fodbold kan noget, mange andre sportsgrene ikke kan, nemlig rumme mange forskellige typer mennesker. Det har 29-årige Aksel Jensen fra Klovborg mærket. Sporten ændrede hans liv.

For fem år siden tilbragte Aksel Jensen det meste af dagen med at spille computer. Han havde lidelsen ADD og havde ikke energien til at rejse sig fra skærmen.

29-årige Aksel Jensen, hans kone og barn i hjemmet i Klovborg. Foto: Troels Sørensen

-    Jeg har virket doven, men jeg har ikke været doven. Jeg har bare ikke kunnet få det til at fungere inde i mit hoved, siger Aksel Jensen til TV SYD’s søndagsmagsin ”Sørens om søndagen”.

Vægten viste 150 kilo, og han havde hverken kæreste eller venner – ud over de få stykker, han udelukkende mødte på internettet via computerspillene.

I 2011 tog Aksel Jensens liv en afgørende drejning. Hans storebror tog ham med til træning i amerikansk fodbold i klubben Horsens Stallions. Det var en kæmpe mental udfordring for Aksel Jensen at komme ud blandt andre de andre spillere, men fra dén dag gik det bare op, op, op for Aksel Jensen:

-    Det er dér, det startede med, at jeg kom uden for min værelsesdør, siger Aksel Jensen. 

Det særlige ved amerikansk fodbold er blandt andet, at holdet har brug for mange forskellige typer. Både den lille og hurtige, der kan løbe fra forsvaret. Men også de helt store gutter – som for eksempel Aksel Jensen – er der hårdt brug for i forsvaret til at kunne spærre vejen for modstanderne. Her fandt Aksel Jensen en plads, som han ikke kunne finde på for eksempel et fodboldhold:

Aksel Jensen er i dag 130 kilo muskler fordelt på hans 190 centimeter. Foto: Troels Sørensen

-    Hvis man ikke er dén, der bliver valgt først i skolegården på grund af sin størrelse, så er man det i amerikansk fodbold. Det er 100 procent sikkert, siger sportschef i Horsens Stallions, Dan Jeppesen.

Samtidig med at Aksel Jensen begyndte til træning, fik han medicin mod sin ADD, en lidelse som populært sagt er den sløve udgave af den hyperaktive ADHD. Det gav ham mere energi til at komme afsted både til amerikansk fodbold og til styrketærning. 

00:26

Hør Aksel Jensen fortælle, at han blev tilbudt førtidspension, men at den selvtillid, han havde fået gennem amerikansk fodbold, gav ham mod til at sige nej. Video: Troels Sørensen, TV SYD

Luk video

Siden har Aksel Jensen smidt 40 kilo fedt og taget en masse muskler på, så hans 190 centimeter høje krop i dag har en atletisk form med 130 kilo muskler. Derudover har han fået en kæreste, og sammen har de fået en datter, der er fire måneder gammel. Samtidig er han begyndt på HF-uddannelsen.

-    Det er stensikkert, at jeg ikke ville have opnået alt dette uden amerikansk fodbold, siger Aksel Jensen.

Aksel Jensen med sin fire mdr. gamle datter. Foto: Troels Sørensen

 

07:55

Sørens om søndagen: Søren Laursen fortæller historien om Aksel Jensen fra Klovborg, der hverken havde kæreste eller venner, men så skiftede han computerspillene med amerikansk fodbold. Det ændrede hans liv. Video: Troels Sørensen, TV SYD

Luk video