TV der bevæger dig

Michael Busk vinder over krigstraume: Boldklub hjælper på vej

Michael Busk var udsendt soldat i halvfemserne og har siden kæmpet med post traumatisk stresssyndrom. Nu har han sammen med Vejle Boldklub fundet en vej ud af lidelserne.

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

42-årige Michael Busk har prøvet job efter job efter job. Men ingen steder duede, for arbejdsgiverne kunne ikke håndtere de traumer, den tidligere soldat lever med.

Når jeg får det skidt skal der ikke mere end en bemærkning til, så kan jeg bryde sammen og græde, græde, græde

Michael Busk, krigsveteran

Som soldat i krigen på Balkan i halvfemserne mistede Michael Busk flere kammerater til krigen, og det har været med til at han har udviklet post traumatisk stresssyndrom, som han her knap 20 år senere stadig kæmper med.

- Når jeg får det skidt skal der ikke mere end en bemærkning til, så kan jeg bryde sammen og græde, græde, græde – og det kan godt virke meget voldsomt, fortæller Michael Busk til TV SYD's weekendmagasin Sørens om søndagen.

00:48

Hør Michael Busk fortælle, hvordan tidligere arbejdsgivere tacklede hans problemer forkert.

Luk video

De voldsomme reaktioner har været svære at tackle for de tidligere arbejdsgiverer, som simpelthen ikke har vidst, hvad de skulle stille op.

Men i Vejle Boldklub kan man rumme det, og Michael Busk har fundet en ro og glæde, han aldrig har haft før nu.

"We will always remember them" står symbolsk tatoveret ind i Michaels arm. Han vil aldrig glemme sine faldne kammerater. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Foreløbig er han ansat i jobprøvning i klubben. Han kommer nogle timer hver dag, alt efter hvad han har energi til, og det gør en stor forskel for ham.

- Familien og vennerne siger, jeg er blevet en anden, siden jeg startede her i klubben. Mere positiv, siger Michael Busk.

00:59

Hør Michael Busk fortælle om, hvordan jobbet i klubben har gjort det sjovt at stå op om morgenen.

Luk video

Vejle Boldklub fylder meget i lokalsamfundet i Vejle, og derfor vil klubben også gerne tage et socialt ansvar og ikke bare væer cool business.

- Vi kan se at Michael får det bedre dag for dag han går heroppe, siger administrationschef  Helle Tychosen.

Få hele historien med det samme her i ugens afsnit af Sørens om søndagen eller nyd på den store skærm søndag den 18. september kl. 19.30. 

08:21

Sørens om søndagen: Vejen ud af krigstraumet

Luk video

Michael Busk hjælper med mange forskellige ting hos Vejle Boldklub. Her er det den røde løber, der skal rulles ud. Foto: Troels Sørensen, TV SYD