TV der bevæger dig

Mortens magiske forvandling: Trodser sin autisme og stiller op som showmand

Morten Christiansen er autist, men med et spil kort i hånden er han ikke til at stoppe. Han må bare optræde, selvom det strider mod hans natur. Se hvad han kan med et spil kort.

Morten Christiansen får trukket et søm ud af næsen under et show. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

20-årige Morten Christiansen gør det, som på papiret virker umuligt for en autist, nemlig at komme ud og møde nye mennesker og være i fremmede sociale sammenhænge. Men Morten kan slet ikke lade være, for han elsker trylleri, gøgl og magi. 

Jeg vil gerne ikke møde nye folk, så det er jo dumt, at jeg vælger et job, hvor jeg skal ud og være social og sige: Se mig!

Morten Christiansen, autist og artist

Jeg vil gerne ikke møde nye folk, så det er jo dumt, at jeg vælger et job, hvor jeg skal ud og være social og sige: Se mig!, siger Morten Christiansen til TV SYDs weekendmagasin Sørens om søndagen.

Ikke desto mindre optræder Morten Christiansen jævnligt for publikum, og han drømmer om at komme til at leve af trylleriet. 

00:32

Morten Christiansen er som forvandlet på scenen. Her viser han et lille trick.

Luk video

Mortens mor har oplevet det som en magisk forvandling. Før Morten Christiansen begyndte på trylleriet og gøgleriet havde han ingen venner. 

- Han kan ikke finde ud af gebærde sig socialt, men det kan han i den trylleverden og der har han fundet venner, siger hans mor, Ulla Christiansen.

I dag går han på en specialskole for autister, AspIN i Vejle, som bl.a. hjælper ham med at lave en forretningsplan og ikke mindst tackle den største udfordring han har som autist: at komme ud og møde nye mennesker hver gang han skal optræde. 

Få hele historien med det samme nedenfor, eller nyd ugens afsnit  af Sørens om søndagen  på den store skærm søndag den 11. september kl 19.30. 

02:56

Morten er god til at fokusere og indsamle informationer om et emne, indtil han kan det.  Se hans fantastiske evner som autist.

Luk video
11:00

Fra TV: Søren om søndagen - Autisten der tryllede

Luk video

På specialskolen for autister, AspIN, i Vejle har Morten sin egen trygge bås. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

 

 

Mest sete på tvsyd.dk