TV der bevæger dig

Nej tak til parcelhusdrømmen: Pernille og Michael vil bo på 24 kvadratmeter

Væggene er af halmballer pudset med ler, og fundamentet er af muslingeskaller. Men det mest i øjnefaldende på huset, som et ungt par fra Kolding er ved at bygge, er størrelsen på bare 24 kvadratmeter.

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

1 af 4

- Småt er godt, siger 27-årige Pernille Thygesen til TV SYD’s søndagsmagasin ”Sørens om søndagen”.
 
På en mark ved den lille by Gårslev er parrets drøm ved at blive til virkelighed. 24 kvadratmeter, hvor der er tænkt over, hvordan hver eneste kvadratcentimeter skal udnyttes, og ikke mindst, hvilke ting der skal være plads til:
 

00:56

Se hvordan parret vil indrette de 24 kvadratmeter. Video: Troels Sørensen, TV SYD

Luk video

- Processen, med at tænke over hvad har jeg brug for i mit liv, giver rigtig meget værdi, siger Pernille Thygsesen.

- Når du begrænser dig selv, så skal du tænke over, hvad er vigtigt, og for eksempel hvilken kop vil jeg have (parret vil kun have to kopper i huset til daglig, red.). Hvis du giver dig selv de her grænser, så giver tingene mere mening på en måde, siger 32-årige Michael Linscott.
 

Sådan ser 3D-tegningen over det lille hus ud. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Parret siger nej tak til almindelige parcelhuse, men understreger også, at deres lille bitte halmhus ikke er et korstog mod Parcelhusdanmark:
 
-Der er jo ikke noget forkert i at have 150 kvadratmeter, hvis man ved, hvorfor man har dem. Men jo mindre man har i sit liv, jo mere plads har man til de andre ting i sit liv, for eksempel børn, siger Pernille Thygesen.
 

00:25

Børn? Det skal der nok blive plads til på 24 kvadratmeter. Hør Pernille Thygesen fortælle hvordan. Video: Troels Sørensen, TV SYD

Luk video

Huset koster 150.000 kr. at bygge. Dertil kommer prisen for den store grund, hvor parret blandt andet har plantet en frugtplantage, og med tiden er det meningen, at parret skal være 100 % selvforsynende. 

Pernille Thygsesen og Michael Linscott fra Kolding er i færd med at bygge nyt og småt. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

 
Parret er vant til at bo tæt sammen, fordi de gennem flere år har boet på et 12 kvadratmeter stort (lille) kollegieværelse.