TV der bevæger dig

Sofie elsker at disco-danse: Er blandt verdens bedste

Der er fuld knald på, når 11-årige Sofie Bertelsen fra Fredericia giver den gas på disco-dansegulvet. For nylig blev hun nummer fire til verdensmesterskaberne.

00:27

Video: Troels Sørensen, TV SYD

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Foto: Troels Sørensen, TV SYD

1 af 3

- Det er svært at forklare, men jeg kan godt lide at udtrykke mig, når jeg danser, siger Sofie Bertelsen til TV SYD’s søndagsmagasin ”Sørens om søndagen.”

11-årige Sofie Bertelsen fra Fredericia  er en af verdens bedste disco-dansere i sin aldersklasse. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Det kræver benhård træning at nå verdenstoppen. To gange om ugen tager hun til morgentræning med en personlig træner. Her træner hun blandt andet plyometrisk træning, hvor hendes springkraft bliver styrket.

- Jeg har ikke mødt en 11-årig, der er så sej som Sofie, siger hendes personlige træner Mikkel Sejer.

00:57

Både Sofie og hendes mor afviser, at Sofie bliver presset til at træne hårdt for at blive god. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Luk video

Ud over den fysiske morgentræning, træner Sofie Bertelsen discodansen to gange om ugen hos DK-Dans i Vejle.

- Her er jeg sammen med mine danseveninder, som jeg har det rigtig sjovt med, siger Sofie Bertelsen. 

11-årige Sofie Bertelsens pokaler fylder godt på hylden hjemme i Fredericia. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Sofie Bertelsen har danset discodans i tre år. Hendes mor, Maj Bertelsen, siger ja til, at hun presser sin datter. Men det har ét formål:

- Jo, jeg presser hende. Jeg spørger hende ”hvad vil du gerne opnå? Jeg vil gerne hjælpe dig, og jeg er nødt til at forstå, hvor meget du gerne vil det. Og så siger Sofie til mig, at hun vil det gerne, siger Maj Bertelsen, der ser sin datter være i sit es og være allermest glad, når hun er på et dansegulv. 

I december skal Sofie Bertelsen danse sin sidste konkurrence i børnerækken, når hun tager til Sverige for at deltage i de nordiske mesterskaber. 

08:32

Sørens om søndagen: 11-årige Sofies liv er at danse. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Luk video

 

Mere sport