17-årige Klara laver luksusmad over bål

Blæret bålmad med luksusfrokost og deluxedessert over bål. Det er dagens udfordring for Klara Eisenhardt på Spejdernes Lejr.

Aktiviteten hedder Madtropperne. Her står menuen på grillet fisk, pandebrød og bagte og grillede grøntsager med pesto og hjemmelavet mayonnaise. Til dessert skal spejderne bage og smage minikager over bål, som toppes med flødeskum, friske bær og spiselige blomster.

Ikke hverdagskost for 17-årige Klara fra familien Eisenhardt, som TV SYD følger hver dag under Spejdernes Lejr.

- Vi plejer slet ikke at lave så kompliceret mad. Vi laver bare basic, altså boller i karry og sådan noget, siger Klara Eisenhardt til TV SYD.

quote

Det er skide smart med det saltdej. For vi har jo ikke en ovn som derhjemme.

Klara Eisenhardt, KFUM-spejder, 17 år, Rødekro

Torsdag laver hun grøntsager i saltdej sammen med sin veninde Sofie Klint.

- Det er skide smart med det saltdej. Vi laver det i en slags ovn, hvor grøntsagerne bliver bagt. For vi har jo ikke en ovn som derhjemme.

En madguide hjælper de 10-17-årige spejdere i gang, og efter en kort intro skal spejderne selv hente dagens råvarer på markedspladsen og høste krydderurter i urtebedene. På markedspladsen møder de lokale landmænd og producenter, som fortæller om deres gulerødder, korn, honning og andre lækre sager. Klara og hendes veninde hentede økologisk mel.

Dagens oplevelse har sat spor i Klara, men hun mener dog ikke, at opskriften bliver genbrugt hjemme i Rødekro.

quote

Vi plejer slet ikke at lave så kompliceret mad. Vi laver bare basic, altså boller i karry og sådan noget.

Klara Eisenhardt, KFUM-spejder, 17 år, Rødekro

- Jeg burde sige ja, men jeg kommer ikke selv til at lave sådan noget mad. Det er alt for kompliceret, slutter Klara Eisenhardt.

Når de forskellige lækkerier er færdige på bålet, skal spejderne nyde frokosten og desserten sammen med en anden patrulje.