37.000 spejdere skal hjem søndag: Forbered dig på kø

Søndag er store afrejsedag fra Spejdernes Lejr i Sønderborg. De 37.000 spejdere skal hjem fra lejren, og det giver ekstra trafik på vejene.

Der bliver trængsel på de store veje omkring Sønderborg søndag, når 37.000 spejdere skal hjem fra Spejdernes Lejr. Da Spejderne ankom til lejren i lørdags, gled trafikken, selvom 90 busser ankom i timen i perioden med mest pres. Sønderborg Kommune regner med, at det også kommer til at forløbe uden problemer denne gang.  

- Vi forventer og håber, det vil glide så nemt som ved ankomstdagen, hvor ingen blev generet, siger Connie Davidsen, Projekt & Anlæg, Sønderborg Kommune, til TV SYD.

quote

Hav tålmodighed, og kør i god tid.

Connie Davidsen, Projekt & Anlæg, Sønderborg Kommune.

Når der er mest tryk på, vil der køre 90 busser i timen og op mod 300 biler til og fra lejren. Spejdernes Lejr har nøje planlagt trafikafviklingen, for at det skal glide så nemt som muligt.

Alle køretøjer til lejren fra Jylland skal over Alssundbroen, hvor de skal af den første rampe, mens al øvrig trafik skal fortsætte ad Rute 8. Som på ankomstdagen vil der være nedsat fartgrænse og fartkontrol.

I tidsrummet 6.00-22.00 bliver Vestermark spærret for kørsel fra Nørrekobbel/Bosager og ud mod Kær.

Selvom det hele er nøje planlagt, så skal man være forberedt på kødannelser på de store veje omkring Sønderborg.

- Hav tålmodighed, og kør i god tid, lyder rådet fra Connie Davidsen.

De satser dog på, at der vil være mindre sommerferietrafik på vejene i morgen end på ankomstdagen.

- Da de ankom, var det en lørdag, hvor det var store skiftedag i sommerhuse og på campingpladser. Det er det ikke denne gang, siger Connie Davidsen.