Carl er dansk spejder i Bruxelles

Danske spejdere fra Bruxelles er i denne uge rykket ind på Spejdernes Lejr. De bor langt væk fra Danmark, men de er danske spejdere.

58 spejdere fra Bruxelles har taget turen til Sønderborg i denne uge. Men selvom de har rejst langt for at komme på Spejdernes Lejr, så siger de ’godmorgen’ til hinanden på dansk.

- Når mennesker spørger os, hvor vi er fra, så bliver vi lidt nødt til at sige Belgien, men vi er jo danskere, siger Carl Skinnebach, spejder, De Danske Spejdere i Bruxelles,  til TV SYD.

quote

Vi lærer flere danskere at kende i Bruxelles. Vi får nye venner, som vi kan snakke dansk med.

Carl Skinnebach, spejder, De Danske Spejdere i Bruxelles.

Spejderne er en del af Det Danske Spejderkorps, der har en afdeling i Bruxelles. De er alle danskere, der bor i Bruxelles, fordi deres forældre arbejder der. I spejderkorpset bliver udenlandsdanskerne samlet i et spejderfællesskab. Spejderne er glade for, at de har det fællesskab, når de bor langt væk fra det land, de kommer fra.

- Vi lærer flere danskere at kende i Bruxelles. Vi får nye venner, som vi kan snakke dansk med. Man kan vedligeholde det, hvis man nu skal flytte til Danmark, når man bliver voksen eller sådan noget, siger Carl Skinnebach. 

Ifølge en af lederne er det præcis det fællesskab, Det Danske Spejderkorps i Bruxelles handler om.

- Det er et frirum. Børnene kan bruge hinanden. Hvis de synes, det hele er lidt træls, så kommer de og snakker dansk sammen, siger Karen Damhøj Hansen, Klancoach og underviser på Europaskolen i Bruxelles.  

Carl Skinnebach ved godt, at det er lidt specielt, at han er dansk spejder i et land, der ikke er Danmark.

- Der er ikke så mange som os, der er danske spejdere i udlandet, siger han.